Vykort




Det har ar vad jag lyckades astadkomma i kinesiska photoshop. blev riktigt nojd anda!

Medan jag sitter har ar Sandra i den andra gruppen som ska diskutera varldsutstallningen som ska vara har i Shanghai nasta ar. Kan inte saga att jag ar speciellt avundsjuk pa henne eftersom kineserna har pa skolan knappt kan nagon engelska alls. Skanker henne en tanke i denna stund! You go girl!

Lararen haller i denna stund pa att visa upp allas vykort pa skarmen. Snart ska hon formodligen utse det finaste sa kommer dom fa pris eller nat, det ar sa dom jobbar har i kina. Tavling ar viktigt. vilket jag iofs har fatt mer fortstaelse for eftersom att deras stora befolkning gor konkurrensen sa extremt hard. Det utexamineras miljontals injengorer bara i shanghai varje ar.

Nu blir jag radd for lararen sa maste sluta!

Hejs! / tina


Shanghais forvaltningsskola!



Sitter i den shangaianska skolan nu och har precis producerat ett vykort. Jag gjorde ett vykort om min skola och min kinavan, Liz, ett om sin.

Att jobba i ett program som enbart anvander sig av kinesiska tecken ar sannerligen en utmaning. Jag hade tur som har suttit hemma och pillat en hel i photoshop sa jag vet var det flesta funktionerna sitter. Det har ar en typiskt kinesisk utmaning, man fattar ingenting. Man vet inte vad man ska gora, hur man ska bete sig eller hur man ska forsoka gora sig forstadd. Det ar helt enkelt valdigt valdigt svart att forsta nagonting alls har i Kina.

For att citera vad hanna krull sa precis bakom mig "hur goett ar det att ha en dator pa kinesiska liksom?". Men aven om det ar mycket som ar svart sa ar det oerhort roligt. Snart ska vi till matsalen och den kinesiska maten ar alltid en overraskning. Nan gang i forra veckan lyckades halva klassen ata en krydda som fanns i maten som var sa stark att hela munnen domnade av. Forsta dagen vi kom till shanghai stod en man ensam mitt bland traden i parken och sjong opera, barnen gar med bara rumpor, ingen koar, vara kinesiska vanner erbjuder att bara var vaska och knyta vara skor. Kina ar fullt av overraskningar vilket ar bade roligt och pafrestande!

Men med tanke pa att jag (tina) och min gode van john har antagit en ny approach till livet sa gar det hela forvanansvart bra. Att fokusera pa det positiva ar en utmaning vill jag lova! Inte minst nar det kommer till att sta ut med sina klasskamraters lite mindre underbara personlighetsdrag. Detta kan vara den storsta utmaning av dom alla. Som grupp representerar ju den enskilda individens handlingar hela gruppen och i det har fallet aven hela vart land. Det ar ett tungt uppdrag att ha ansvar for 9 miljoner manniskor, men ingenting ar omojligt!

Nu maste jag fortsatta med mitt underbart vackra vykort. Hoppas vi stannar pa ikea pa vagen hem fran skoaln idag.


Fran ett mycket roligt kina till ett underbart valorganiserat Sverige.
Hoppas ni har det underbart!

Kram TINI

RSS 2.0